Varmt tack till
Sparbanken Skåne!Adde lockade storpublik till Marieholm!

Redan på den fullproppade parkeringen märktes det att en höjdarkväll var på gång och inne på restaurang Hardings i Marieholm var det trångt värre när Teckomatorps Humorfabrik anordnade årets andra standup-kväll.

Konferencier-paret Elin Nordén och Mats Andersson inledde med att konstatera att Marieholm vinner över Island på fem olika kategorier. Sen presenterade Mats tre nybakade komiker som gått hans nybörjarkurs i standup på ABF i Eslöv.

Sandra Nilsson, Martin Johnsson och Kristoffer Andreasson lyckades hålla sina nerver i styr och bärgade både skratt och applåder under sina debuter på komikerscenen.

Den första akten avslutades sen av Ove Haugen som hade fått hoppa in med kort varsel sedan Niclas Christoffer blivit sjuk. Ska någon hoppa in med kort varsel är det nog Ove Haugen, den Norge-bördige göteborgaren var en av pionjärerna när den svenska standup-scenen började ta form på 80-talet och med den rutinen i ryggen drog han ner massor av skrattsalvor med sitt prat om pondus, eller snarare avsaknad av pondus.

Efter en välbehövlig paus lyckades Lundakomikern Malin Pripp Moser sätta ny fart på publiken innan kvällens huvudnummer Adde Malmberg intog scenen.

Helsingborgaren Adde, som numera bor i Stockholm, var precis som Ove Haugen med när det började och har varit ett av de allra största namnen inom svensk standup sedan dess. Med stor inlevelse och igenkänningshumor om allt från skithus i Borrby till saffran och brottning var det många som lämnade restaurang Hardings denna kväll med kramp i både ansikts- och magmuskler.
Nästa standup-kväll på Hardings är den tredje augusti då namn som Ann Westin och Ludde Samuelsson kommer till byn.
Text: Henke Nordberg

Här är länken till den sista sålda McDonalds-hamburgaren på Island som nämndes under föreställningen: Islands sista McDonalds-hamburgare.


Från vänster: Mats Andersson, Kristoffer Andreasson, Adde Malmberg, Ove Haugen, Martin Johnsson och Sandra Nilsson. Saknas på bilden gör Malin Pripp Moser och Elin Nordén.


Senast uppdaterad: 2016-07-08
Läs fler nyheter här!